Ženska obuća velikih brojeva (40-45)
(0 item)
0,00 kn

Nemate ništa u košarici.

Izaberi valutu

Uvjeti kupnje

Kogra d.o.o., Bartolići 41, 10000 Zagreb, Hrvatska, porezni broj: 00898325, OIB 89098873492, vlasnik je internet trgovine XL-SHOES (http://www.xlshoes.hr) i prodavatelj proizvoda.

MOLIMO VAS DA PAŽLJIVO PROČITATE UVJETE KUPOVINE PRIJE NEGO ŠTO KORISTITE XL-SHOES INTERNET TRGOVINU. KORIŠTENJEM XL-SHOES INTERNET TRGOVINE POTVRĐUJETE VAŠE BEZUVJETNO PRIHVAČANJE DOLJE NAVEDENIH UVJETA KUPOVINE. UKOLIKO NE PRIHVAČATE DOLJE NAVEDENE UVJETE KUPNJE MOLIMO VAS DA NE KORISTITE NAŠU INTERNET TRGOVINU.

UVJETI KUPNJE

1. Općenito

Ovi uvjeti utvrđuju postupak naručivanja, plaćanja, dostave i reklamacije proizvoda ponuđenih na našoj internet trgovini. Kogra d.o.o. je prodavatelj, a kupac je svaki punoljetni posjetitelj naše Internet trgovine, koji robu naručuje na jedan od načina opisanih u daljnjem tekstu.

2. Točnost sadržaja

Na našoj Internet trgovini uvijek nastojimo što točnije prikazati opise, slike i cijene ponuđenih proizvoda. Unatoč našim nastojanjima mogu se povremeno dogoditi određene manje greške ili nedosljednosti. Na primjer, može se dogoditi da boje obuće koju gledate na našoj Internet trgovini ne odgovaraju u potpunosti bojama u stvarnosti, zato što prikaz boja djelomično ovisi i o tehničkim karakteristikama vašeg monitora i računala.

3. Podaci o prodajnom mjestu

 • KOGRA d.o.o.
 • MBS: 080260653    Trgovački sud u Zagrebu
 • OIB: 89098873492
 • Bartolići 41, 10000, Zagreb, Hrvatska
 • Mob: 098 587 509  E-mail: info@kogra.hr

4. Dostupnost proizvoda

Stanje na našem skladištu pratimo redovito, te u skladu s tim svakodnevno ažuriramo podatke na našoj Internet trgovini. Ipak se ponekad može dogoditi da je proizvod prikazan na našoj Internet trgovini, iako ga više nema na skladištu. U takvom slučaju ćemo vas o toma obavijestiti, a vi možete promijeniti ili otkazati narudžbu.

5. Cijene

Sve cijene su prikazane u Hrvatskoj valuti (HRK). U cijene je uključen PDV. Cijene koje se mogu vidjeti i u drugim valutama prema vašem odabiru (EUR, USD, GBP), isključivo su informativnog karaktera.
Kupci izvan Republike Hrvatske snose odgovornost za sva uvozna carinska davanja i poreze. Mi ne možemo predvidjeti kolika bi davanja mogla biti, pa vam savjetujemo da se detaljnije informirate u carinskoj službi vaše države.

6. Naručivanje

Svi proizvodi ponuđeni u našoj Internet trgovini za područje Republike Hrvatske naručuju se na jedan od slijedećih načina:

 • putem elektronskog formulara
 • e-mailom (order@kogra.hr)
 • telefonom (098 587 509)
 • telefaxom (01 6265 233)

Za sve ostale države naručivanje se vrši isključivo putem elektronskog formulara.
Odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom naručivanja snosi kupac. Kupac je odgovoran za zaštitu tajnosti svoje zaporke.

7. Plaćanje

Načini plaćanja za Republiku Hrvatsku
Naručene proizvode zajedno sa troškovima dostave kupac može platiti na slijedeći način:

 • plaćanje pouzećem (gotovina prilikom preuzimanja pošiljke, uključujući i troškove dostave)
 • plaćanje prema ponudi, na vaš zahtjev, koju ćemo vam dostaviti putem e-maila (plaćanje putem banke)

Načini plaćanja za slijedeće države: Slovenija, Mađarska, Portugal, Slovačka, Austrija, Grčka

 • plaćanje pouzećem (gotovina prilikom preuzimanja pošiljke, uključujući i troškove dostave)
 • plaćanje prema ponudi, na vaš zahtjev, koju ćemo vam dostaviti putem e-maila (plaćanje putem banke)

 Načini plaćanja za sve ostale države

 • plaćanje prema ponudi, na vaš zahtjev, koju ćemo vam dostaviti putem e-maila (plaćanje putem banke)

 

8. Dostava

Kad zaprimimo vašu narudžbu, na vašu e-mail adresu poslat ćemo vam potvrdu narudžbe. Sva naručena roba biti će poslana na vašu adresu u roku od 2 radna dana od dana potvrde narudžbe.

Cjenik dostave u Republici Hrvatskoj
Cijena dostave je 50 HRK (40 HRK + 25% PDV) za prvi par obuće, te dodatnih 25 HRK (20 HRK + 25% PDV) za svaki slijedeći par.
Prilikom preuzimanja robe, kupac dodatno plaća poštarinu u iznosu od 1,83% od vrijednosti otkupnine.

Cjenik dostave slijedeće države: Slovenija, Mađarska, Portugal, Slovačka, Austrija, Grčka
Cijena dostave je 125 HRK za prvi par obuće, te dodatnih 40 HRK  za svaki slijedeći par. Cijene dostave su okvirne i ovise o tečaju EUR-a. Točan iznos biti će iskazan u potvrdi narudžbe ili ponudi.
Prilikom preuzimanja robe, kupac dodatno plaća poštarinu na otkupninu u iznosu od 1,83% od vrijednosti otkupnine.

Cjenik dostave za sve ostale države
Cijena dostave je isključivo po ponudi (20 - 40 EUR). Točan iznos bit će iskazan u ponudi.
Prilikom preuzimanja robe, kupac dodatno plaća poštarinu na otkupninu u iznosu od 1,83% od vrijednosti otkupnine.

 

Sva naručena roba biti će poslana u roku od 2 radna dana od dana narudžbe.

9. Povrat ili zamjena proizvoda

Ukoliko niste u potpunosti zadovoljni sa kupljenim proizvodom, možete ga vratiti ili zamijeniti i to u roku od 14 radnih dana nakon primitka pošiljke. Proizvod mora biti nekorišten i u originalnom pakiranju, zajedno s originalnim računom koji ste primili uz pošiljku. Ako ne želite zamjenu proizvoda, vratit ćemo uplaćeni iznos na vaš račun. Zbog toga, uz robu koju vraćate, trebate priložiti i broj vašeg bankovnog računa. Troškove povrata i slanja nove robe snosi sam kupac.

Kupac ima pravo na povrat proizvoda koje nije naručio ili proizvoda koji su oštećeni. U tom slučaju u dogovoru sa kupcem (e-mail, telefon) odobriti ćemo povrat proizvoda, te kupcu poslati novu pošiljku bez dodatnih troškova. Uz vraćenu robu potrebno je priložiti original računa koji ste primili uz pošiljku.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača (krajnjeg korisnika) i Kogra d.o.o., u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.Povrat robe vrši se na adresu:

KOGRA doo

10150 Zračna luka Zagreb

Rudolfa Fizira 7

Zgrada Šipad, soba broj 39

 

 

10. Jednostrani raskid ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste, bez navođenja razloga, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom 
linku.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

U slučaju jednostranog raskida Ugovora, izvršit ćemo povrat novca koji smo primili od krajnjeg korisnika, isključujući troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je krajnji korisnik izvršio uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Troškove povrata robe krajnji korisnik obavezan je snositi sam ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. Krajnji korisnik može se obratiti na email adresu info@kogra.hr ili info telefon 098 587509 radi pribavljanja obavijesti o načinu vraćanja proizvoda.

Krajnji korisnik je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Pravo na jednostrani raskid ugovora isključeno je u slučajevima navedenima člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača, što za kupce naše robe znači da potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako je:

1. ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena

2. predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupaca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na linku Zakon o zaštiti potrošača.

 

11. Obavijest o načinu podnošenja pisanog prigovora potrošača

Sukladno članku 10. točka 3 Zakona o zaštiti potrošača NN41/14 obavještavamo potrošače da prigovor kojim izražavaju svoje nezadovoljstvo proizvodom mogu  podnijeti u pisanom obliku putem e-maila na adresu xlshoes@kogra.hr , faksom na broj +385 1 6265233 ili poštom na adresu KOGRA doo, Bartolići 41, 10000 Zagreb. 

Odogovor na vaš prigovor poslati ćemo u pisanom obliku u roku od 15 dana od primitka prigovora. Stoga vas molimo da u svojem prigovoru naznačite adresu ili e-mail adresu na koju vam možemo odgovor poslati.

 

 

12. Zaštita privatnosti

Tvrtka Kogra d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; tvrtka Kogra d.o.o. informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Kogra d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

13. Naša prava

Kogra d.o.o. ima pravo u svakom trenutku izmijeniti ili dopuniti sadržaj XL-SHOES Internet trgovine kao i Uvjete kupnje